SOMMERKLAR BIL

Også en Jaguar trenger pleie etter en vintersesong. Her er 7 tips til en sommerklar bil.
1. Mønsterdybde og
dekktrykk

1. Mønsterdybde og dekktrykk

- Kontroller at sommerhjulene er innenfor minimums kriterier for mønsterdybde som er 1,6 millimeter. Det er anbefalt minimum 3 millimeter. Ved lavere mønsterdybde får bilen dårligere grep og både bremselengde og risiko for vannplaning øker.


- Det er viktig å kontrollere at dekktrykk er riktig. Det kan påvirke kjøresikkerheten, drivstoffbruk, veigrep, bremsing og dekkslitasje. Ved mye last, som man ofte har på ferie, bør dekktrykket økes noe. Informasjon om dette finner du i sidedøren hos sjåføren eller i displayet bak rattet.

2. Motorolje, kjølevæske
og bremsevæske

2. Motorolje, kjølevæske og bremsevæske

- På fossilbiler må oljenivået sjekkes. Det er viktig å ha nok olje slik at motoren blir smurt og leder bort varme fra viktige motordeler. Oljenivået kan enkelt sjekkes med peilepinne i motorrommet. Om du har en bil med elektronisk måling finner du nivået i meny i instrumentpanelet.


- Sjekk at det er riktig nivå med kjølevæske i motorrommet.


- Samtidig se på fargen på bremsevæsken, den skal være klar. Begynner den å bli brun er det på tide å skifte den ut. Vi anbefaler skift hvert andre år. Dette kan gjøres hos verkstedet vårt. Er det lavt nivå av bremsevæske kan det indikere slitte bremser. Er det lenge siden bilen var på service kan du booke time til service så tar vi en utskifting av filter og sjekk av disse væskene. Vi minner om at det er viktig å ta service i tide for å opprettholde garantien på bilen. Ønsker du å sjekke når det er på tide med service eller sjekke servicehistorikken din kan du gå inn på Servicehistorikk

3. Frontrute og
vindusviskere

3. Frontrute og vindusviskere

- Sjekk om du har steinsprut i frontruten. Som oftest kan skader fra steinsprut repareres uten å måtte skifte ut hele frontruten. Det lønner seg å fikse skaden med engang, slik at du kan unngå sprekk i ruten.


- Vi anbefaler å skifte vindusviskere etter vintersesongen. Etter en vintersesong kan det sitte smuss i gummien som kan forårsake unødvendig slitasje på frontruten. Hvis vindusviskerne dine lager striper av vann på ruten, da er det på tide å skifte dem ut. God sikt er viktig for trafikksikkerheten. Trenger du nye vindusviskere kan vi hjelpe deg med dette på delelageret.

4. Bilens batteri

Har du I-PACE og skal legge ut på en langtur anbefaler vi at
du lader bilen så nært opp til avkjørsel som mulig. Dette fordi 12
voltbatteriene lader så lenge hovedbatteriet lader. Lader du opptil 100 prosent
så stopper ladingen og lading av batteriene. 12 volts batteriene lades også ved
kjøring.

5. Lys og synlighet

5. Lys og synlighet

- Gode lys på din jaguar er viktig. Ta en sjekk at alle lys fungerer som de skal, husk bremselysene og blinklysene.


- Viktig å sjekke at du har varseltrekant og refleksvest lett tilgjengelig. Vi anbefaler å oppbevare refleksvesten i førerdøren. Hvis du skulle få stopp på veien er det livsviktig å sette opp trekanten for å varsle andre trafikanter.

6. Smøring av bremser

6. Smøring av bremser

- Vi anbefaler at spesielt el-biler og hybridbiler smører bremsene sine. Fysiske bremser brukes ikke like mye som på fossilbiler da bilene oftere bremser med regenerering. Dette kan fort føre til tregheter i bremsene. I verste tilfelle føre til ulyder, feilmeldinger i display og tilbakeslag i bremsepedalen. Ta kontakt med verkstedet så hjelper vi deg med dette.
7. Forsikring og nøkler

7. Forsikring og nøkler

- Pass på at du ikke overstiger antall kilometer som du har oppgitt til forsikringsselskapet. Det kan bli sure penger i etterkant av en ferietur. Ett raskt søk på nettet eller en telefon til forsikringsselskapet, gjør at du enkelt retter opp til riktig antall kilometer du kjører i året.


- Ta gjerne med reservenøkkel på tur. Det kan by på store problemer, bli kostbart og tidkrevende å skaffe ny nøkkel. Husk å oppbevar den på et trygt sted. Ekstra batteri til nøkkelen kan også være lurt om du skal på langtur. Det burde skiftes hvert andre år, noe vi gjør ved service. 

Vurderer du ny bil til sommeren?

Vi har flere nye og brukte biler klare for umiddelbar levering!
Se våre biler på lager